Home > Nieuws > Vacature: Trainer Individuele Plaatsing en Steun

Vacature: Trainer Individuele Plaatsing en Steun

2 januari 2017

logo-zonder-pay-offKenniscentrum Phrenos (www.kenniscentrumphrenos.nl) beoogt het persoonlijk herstel en de maatschappelijke participatie van mensen met ernstige psychische aandoeningen te bevorderen door het ontwikkelen en verspreiden van kennis. Bij het kenniscentrum zijn 37 ggz-instellingen aangesloten. Het kenniscentrum beschikt over een stafbureau, gevestigd in Utrecht.
Kenniscentrum Phrenos is in Nederland tevens het expertisecentrum voor Individuele Plaatsing en Steun. IPS is dé effectieve arbeidsre-integratiemethode voor mensen met ernstige psychische aandoeningen.
Wegens een toenemende belangstelling en vraag naar de training “IPS-trajectbegeleider” en een groter aantal modeltrouwmetingen IPS zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste trainer om ons landelijke team van vijf docenten aan te vullen.

De werkzaamheden

De trainer IPS geeft na een inwerkperiode zelfstandig de training voor IPS-trajectbegeleider. Meestal vindt dit plaats op de locatie van een ggz-instelling.. Een belangrijke taak van de IPS-trainer hierbij is ook om zij aan zij met de trajectbegeleiders i.o. te werken en op pad te gaan (on site training). Daarnaast voert de trainer als reviewer samen met een stafmedewerker van het kenniscentrum IPS modeltrouwmetingen uit bij ggz-instellingen waar IPS is geïmplementeerd. De trainer ontvangt bij de werkzaamheden ondersteuning van de stafmedewerker IPS, een projectassistent en werkt samen met het landelijke team van IPS-trainers.
De werkzaamheden van de trainer/reviewer zijn:
• Uitvoeren van de training tot IPS-trajectbegeleider en in het bijzonder optreden als docent IPS;
• Uitvoeren van modeltrouwmetingen als reviewer en opstellen van IPS-modeltrouwrapportages;
• Inhoudelijke en logistieke afstemming met Kenniscentrum Phrenos over de trainingen en modeltrouwmetingen;
• Afstemming met ggz-instellingen over uitvoering, resultaten, evaluatie en bijsturing van de training en de modeltrouwmetingen;
• Bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de training en modeltrouwmetingmeting. Participeren in overleg met trainersteam en deskundigheidsbevordering als trainer.
Naar verwachting omvatten de werkzaamheden 15 tot 20 dagen per jaar.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende collega die kennis van en ervaring met IPS heeft en beschikt over het certificaat IPS-trajectbegeleider. Je hebt ervaring met het trainen/coachen van groepen en bij voorkeur ook met les geven. Je beschikt over uitstekende communicatieve en didactische vaardigheden Je bent sociaal vaardig, dienstverlenend en kunt tactvol handelen. Je werkt ordelijk, systematisch en projectmatig.
Tevens worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:
• Vakkennis op minimaal hbo-niveau, vooral gericht op kennisoverdracht, implementatie en evaluatie.
• Enthousiasme en affiniteit met IPS en met de doelgroep ernstige psychische aandoeningen.
• Goede didactische en communicatieve vaardigheden.
• Bereidheid om te reizen in Nederland om de training en modeltrouwmetingen uit te voeren.

Vanwege een ingeplande training over de modeltrouwmeting is beschikbaarheid op 15 en 16 februari 2017 voor het volgen van deze training vereist.

U verricht de werkzaamheden in het kader van een zelfstandig ondernemerschap of als dienst aan derden vanuit uw werkgever. U ontvangt een vergoeding die marktconform is.

Informatie en sollicitatie

We nodigen u uit te solliciteren door een motivatie en curriculum vitae te mailen naar Tinka Verweij, tverweij@kcphrenos.nl. Sluitingsdatum is 15 januari 2017. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cris Bergmans, stafmedewerker IPS via 030-2931626 of 06-44386380.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 20 januari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

53 − = 46