Home > Nieuws > Startbijeenkomst IPS bij Dimence in Deventer

Startbijeenkomst IPS bij Dimence in Deventer

17 november 2016

Op donderdag 10 november is Dimence gestart met het implementatie en scholingstraject IPS. Zes Dimence-medewerkers worden opgeleid tot IPS-trajectbegeleider. De toekomstige IPS-trajectbegeleiders werken vanuit (F)ACT-teams in Deventer, Zwolle, Hardenberg, Raalte en Almelo.
Tijdens de Kick-off bijeenkomst waren behalve de medewerkers die worden getraind in IPS ook andere teamleden en teammanagers vanuit Dimence aanwezig en een aantal externe medewerkers van gemeenten, SW-bedrijven en UWV uit het werkgebied van Dimence.

Eta Mulder, manager Manager bedrijfsvoering Herstelgerichte GGZ bij Dimence deed de aftrap voor de kick-off bijeenkomst. Eta benadrukte dat IPS bij Dimence past omdat het een evidence-based benadering is die goed past bij de manier van werken bij Dimence. In de bijeenkomst is onder andere ingegaan op de principes en uitgangspunten van IPS alsmede op de wijze waarop IPS-trajecten bekostigd kunnen worden. Dimence kan nu ook gebruik gaan maken van de nieuwe IPS onderzoeksregeling vanuit UWV.  Ook is er stilgestaan bij belangrijke punten rondom een goede implementatie van IPS binnen een ggz-instelling en de wijze waarop het IPS-scholingstraject is opgebouwd.  Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst hebben de medewerkers in groepjes nagedacht over mensen die door een (F)ACT-team worden behandeld en betaald willen werken. Ook werd er nagedacht over de implementatie van IPS binnen de (F)ACT-teams en wat dit betekent voor de IPS-trajectbegeleider, de teamleden en de organisatie. Ten slotte werd er stilgestaan bij pluspunten van IPS en eventuele twijfels. Na deze leuke startbijeenkomst is de IPS-training op 14 november gestart. Docente is Ina Meijers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 1 =