Home > Nieuws > Nieuwsbrief Employment Works!

Nieuwsbrief Employment Works!

26 oktober 2020

Onlangs verscheen de nieuwsbrief Employment Works! (fall 2020), uitgegeven door het IPS Employment Center (www.ipsworks.org) 

In deze nieuwsbrief staat een aantal korte artikelen over ontwikkelingen in VS, Engeland en Noorwegen op het gebied van IPS. De onderwerpen zijn heel divers. Een van de onderwerpen is IPS bij Veteranen om hen te ondersteunen om weer op hun oude niveau te gaan werken, in Engeland is er een grote multi-site RCT gestart naar IPS in de verslavingszorg. De resultaten hiervan worden eind 2021 verwacht.

Een ander artikel gaat over IPS bij mensen met een licht verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis komt ook aan bod. Wat daar mooi bij aansloot is het verhaal van ouders van een jonge vrouw die na een crisis weer thuis was komen wonen en moeite had weer aan het werk te komen. Haar ouders hebben in het IPS-traject een rol gespeeld om dit wel voor elkaar te krijgen. Het artikeltje is een pleidooi om familieleden te betrekken bij het IPS-traject.

De nieuwsbrief eindigt met de toepassing van IPS bij mensen met chronische pijn. Het betrok een kleine pilot waarbij 38% betaald werk vonden. De ervaringen van de participanten waren positief. Nu loopt er een randomized controlled trial met 65. Het onderzoek wordt eind 2020 afgesloten.

Lees deze nieuwsbrief

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 + = 67