Home > Agenda > Het Nationale Psychose Congres 2022

Het Nationale Psychose Congres 2022

28 september 2022

Het Nationale Psychose Congres 2022 bestaat uit twee delen:

Op woensdagavond 28 september is de Masterclass: “Fenomenologie van psychose”. In de Masterclass zoeken we uit hoe fenomenologie ons verder kan helpen. Deze benadering onderzoekt subjectieve ervaringen van psychose om de essentie van psychose beter te begrijpen. We bespreken hoe wetenschappelijke inzichten vertaald kunnen worden naar de praktijk van behandeling.

Donderdag 29 september staat de dag in het teken van de vele betekenissen van psychose. Deze betekenissen kunnen helpen te begrijpen wat psychose allemaal is, en beter om te gaan met ervaringen van psychose. Psychose zal worden belicht vanuit verschillende invalshoeken; van crosscultureel tot biologisch, de betekenis in historische context, persoonlijke ervaringen en de maatschappelijke kant, tot psycho-educatie en aanbevelingen voor de hulpverleners van de toekomst.
Op deze dag delen we kennis en ervaringen met hulpverleners, mensen die zelf psychose hebben meegemaakt en naasten op het Nationale Psychose Congres in Amersfoort. Daarbij is er volop ruimte voor inbreng van deelnemers.

Interessant voor IPS-trajectbegeleiders die werken met mensen met een psychotische kwetsbaarheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

53 − = 44