‘Met IPS in het programma van GGzE kon ik aan de slag’

Marja Halters, arbeids- en re-integratieconsulent IPS bij Promenzo, GGZ Eindhoven

Aanvullende informatie

Duur

De IPS-training omvat afhankelijk van de groepsgrootte, 14 (6-8 deelnemers) of 17 (9-12 deelnemers) dagdelen van elk drie uur. Dit zijn gemiddeld 8 tot 10 bijeenkomsten exclusief de kick-off. De doorlooptijd van een training is, inclusief kick-off, ongeveer 6 à 7 maanden. Het gehele IPS-traject wordt binnen 2 maanden na afronding van de training afgesloten met een modeltrouwmeting.

Tijdsinvestering

Naast de bijeenkomsten moet een deelnemer rekenen op ongeveer 1 tot 1,5 uur voorbereidingstijd per bijeenkomst. Voor de eerste bijeenkomst is ongeveer 2 uur voorbereidingstijd nodig. Deelnemers bereiden de bijeenkomsten voor met behulp van hun werkboek en leerdoelen in het Competentie Ontwikkel Plan, doen huiswerkopdrachten en een eindopdracht (persoonlijk leerverslag). Per deelnemer is 1,5 uur individuele coaching beschikbaar. De beschreven tijdsinvestering is exclusief de tijd die deelnemers in de praktijk aan IPS-trajectbegeleiding besteden.

Docenten en certificaat

De beschikbare gekwalificeerde hoofddocenten zijn allen ervaren en enthousiaste IPS-trajectbegeleiders die regelmatig optreden als docent in trainingen en workshops. Zij zijn allen getraind door onder anderen Deborah Becker en Sarah Swanson van het Dartmouth Psychiatric Research Center / Geisel School of Medicine (tegenwoordig ondergebracht bij het Rockville Institute te Lebanon, NH, Verenigde Staten). Daarnaast zijn zij getraind als reviewer in het uitvoeren van de IPS-modeltrouwmetingen.

  • Marja Halters, arbeids- en re-integratieconsulent IPS bij Promenzo, GGZ Eindhoven
  • Debby Kamstra, IPS-jobcoach, SPV,VIP-team AMC, Amsterdam
  • Erik Kruijff, IPS-trajectbegeleider Roads
  • Ina Meijers, IPS-trajectbegeleider/jobcoach, Lentis, Groningen
  • Jacqueline Smit, SOS Adviesbureau, Haarlem
  • Aan het team is als Frans Hoebink, arbeidsdeskundige, als gastdocent wet- en regelgeving toegevoegd.

Certificaat

Deelnemers ontvangen een certificaat bij volledige deelname en een voldoende beoordeling van de huiswerkopdrachten en de eindopdracht door de docent.