Home > Nieuws > Workshop IPS in de praktijk op het FACT congres 2018 in Utrecht

Workshop IPS in de praktijk op het FACT congres 2018 in Utrecht

28 september 2018

Op 21 september was er het zeer drukbezochte FACT congres in de Utrechtse Domkerk met als titel ‘Oogsten uit de proeftuinen van nieuwe pioniers’. Een onderdeel van het programma was een workshop in het buitenprogramma waarin deelnemers konden kennismaken met IPS in de praktijk. In deze workshop waaraan 20 mensen deelnamen werd een werkbezoek gedaan bij twee werkgevers die een medewerker in dienst hebben genomen via een IPS-traject. Tijdens de werkbezoeken vertelden de werknemers iets over hun werkervaring en was ook de werkgever en de IPS-trajectbegeleider aanwezig  Dit gaf voor de deelnemers een mooi beeld van de werkplek en een inkijkje in de verschillende perspectieven rond regulier betaald werk voor mensen met een psychische aandoening.

Gemeente Utrecht

Daarna werd er op een locatie van WIJ3.0 kennisgemaakt met twee medewerkers van de dienst werk&inkomen van de Gemeente Utrecht. Zij vertelden wat over de samenwerking tussen de gemeente Utrecht en Lister en WIJ3.0/Altrecht in de gemeente Utrecht rond IPS. In het kader van een regionaal samenwerkingsproject werken GGZ-instellingen Lister, WIJ3.0/Altrecht en Kwintes, Gemeenten (Utrecht, Stichtse Vecht en Regionale sociale dienst Kromme rijn Heuvelrug) en UWV samen in het bevorderen van arbeidsmarktparticipatie van mensen met een psychische aandoening. Dit doen ze onder meer door de inzet en het volgen van 6 IPS-trajecten voor mensen met een gemeentelijke uitkering en behandeling of begeleiding vanuit de ggz.

 

Samenwerking rond bevordering van arbeidsparticipatie

In de arbeidsmarktregio Utrecht werken Wij30, Lister en Kwintes met IPS. Voor UWV voeren Wij30 en Kwintes al wat langer trajecten uit. IPS is in het gemeentelijke domein nog betrekkelijk nieuw. Door een landelijke subsidie vanuit het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid zijn er in 31 arbeidsmarktregio’s projectteams actief rond samenwerking in het bevorderen van arbeidsmarktparticipatie van mensen met een psychische aandoening. Daarnaast zijn er IPS-trajectbegeleiders van WIJ3.0 en Lister actief in de ggz-wijkteams van de gemeente Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 51 = 59