Home > Nieuws > Sarah Swanson over IPS outcome data

Sarah Swanson over IPS outcome data

17 februari 2017

_sarahOp 14 februari 2017 was er een extra IPS platform in het Astare te Utrecht. In een druk bezochte bijeenkomst vertelde de nationale trainer van het IPS Center Sarah Swanson over het gebruik en belang van IPS outcome data. Deze uitkomstdata worden binnen IPS intensief gebruikt om de resultaten te monitoren en te kijken wat er al goed gaat en op welke wijze ggz-instellingen die IPS hebben geïmplementeerd hun werkwijzen verder kunnen verbeteren om tot (nog) betere resultaten te komen. Sarah gaf tips op welke wijze veranderingen opgemerkt kunnen worden binnen IPS-programma’s en hoe organisaties nieuwe doelen kunnen stellen rond het werken met IPS.

Na de pauze ging Sarah in op twee apps die in de VS worden gebruikt in IPS programma’s. Eén van die apps is gemaakt om het aantal werkgeverscontacten bij te houden van IPS trajectbegeleiders. Door dit met een app te doen scheelt dit veel tijd en wordt er automatisch een uniform overzicht gecreëerd. De tweede app is ontwikkeld voor mensen met betaald werk en een psychische aandoening. Met de app kunnen werknemers met een psychische aandoening zelf bijhouden welke uitdagingen ze tegenkomen op de werkvloer en helpt hen ermee om te gaan.

Vanuit kenniscentrum phrenos wordt gekeken of de app voor het registreren van werkgeverscontacten ook in Nederland kan worden gebruikt.

Hieronder kunt u de presentaties van Sarah Swanson downloaden:

IPS Works

Netherlands use outcomes

WorkingWell Powerpoint

Using Outcomes Handout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52 − = 46