IPS helpt ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel aan het werk
Op 1 januari 2025 is het project ‘Individuele Plaatsing en Steun: een geschikte manier om mensen met niet-aangeboren hersenletsel zonder werk weer aan het werk te helpen? afgerond. Dit project onderzocht de combinatie van IPS en NAH.
Het project startte maart 2021 en is uitgevoerd door Amsterdam UMC, Heliomare en Windesheim, in samenwerking met de (zorg)instellingen Siza en Boogh/InteraktContour.
IPS en NAH-project
In het IPS en NAH-project is onderzocht of de methode Individuele Plaatsing en Steun (IPS) ook geschikt is voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de chronische fase die gemotiveerd zijn om te werken, maar geen werkgever hebben. Daarnaast werd in kaart gebracht welke voorwaarden nodig zijn om IPS in de toekomst breder toe te passen. In deze vijfde nieuwsbrief wordt een samenvatting van het project gegeven en wordt ook vooruitgekeken.
Wat is IPS
IPS is dé methode om mensen met een ernstige psychische aandoening te helpen bij het verkrijgen en behouden van betaald werk. Een IPS-trajectbegeleider helpt met werk zoeken, vinden en behouden. IPS werkt voor hen beter dan andere re-integratiemethoden. In het IPS+NAH-project van bovengenoemde organisaties is onderzocht of deze methode ook toepasbaar is voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. (NAH)
Lees de vijfde nieuwsbrief.
Voor meer informatie over het onderzoek, vindt je op de site van Heliomare.
Meer Nieuws
![]() |
Nieuwe LinkedIn groep voor IPS-trajectbegeleiders 05 maart 2025 |
![]() |
Handreiking en tools voor IPS-Onderwijs: ondersteuning bij opleiding 05 maart 2025 |
![]() |
Congres: IPS in perspectief: verdiepen en verbreden 21 januari 2025 |
