Home > Nieuws > IPS belicht bij bijeenkomst van UWV-GGZ Nederland

IPS belicht bij bijeenkomst van UWV-GGZ Nederland

15 december 2016

Op 2 december 2016 vond bij de Colour Kitchen in Utrecht een succesvolle bijeenkomst plaats, georganiseerd door GGZ Nederland en UWV. Marga Oostindie loodste de aanwezigen door een programma toegespitst op samenwerking tusen ggz-instellingen en UWV in de eigen regio. Het middagprogramma stond in het licht van IPS.

imgp1299Werken met IPS

Marga Oostindie interviewde voor een volle zaal Jaap van Weeghel, directeur van Kenniscentrum Phrenos en Debby Kamstra, IPS-trainer en trajectbegeleider (Arkin) over de geschiedenis van IPS in Nederland. Cris Bergmans van Kenniscentrum Phrenos hield vervolgens een betoog over de huidige situatie van IPS en de noodzaak van verdere implementatie in Nederland. Hij besloot met een de ‘officiële’ lancering van www.werkenmetIPS.nl. Om dat feestje te vieren werd vervolgens een quiz gespeeld met quizmasters Marga Oostindie en Jaap van Weeghel. Alle antwoorden op de vragen die gesteld werden zijn op deze website te vinden.

imgp1322

Speciale aandacht voor de trainers

imgp1356De dag werd besloten met de 5 motors achter de implementatie van IPS, de trainers Marja Halters, Debby Kamstra, Ina Meijers, Ellen Otto (niet aanwezig) en Jacqueline Smit, in het zonnetje te zetten.  Zij ontvingen uit handen van José Westrate van GGZ Nederland een beeldje gemaakt door een kunstenaar van de Living Museum. Hen werd gevraagd wie met hen in het land aan de wieg van IPS had gestaan. Er werden vele namen genoemd van actieve UWV’ers en ggz-medewerkers. Allen hartelijk dank voor jullie inzet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 + = 61