Home > Nieuws > Bijeenkomst Individuele Plaatsing en Steun voor Ribw’s

Bijeenkomst Individuele Plaatsing en Steun voor Ribw’s

12 oktober 2017

IMG_20171003_115624808Op 3 oktober was er een bijeenkomst van de RIBW Alliantie, Kenniscentrum Phrenos en GGZ Nederland over de implementatie van Individuele Plaatsing en Steun (IPS) bij Ribw’s.
Tijdens deze bijeenkomst werden de aanwezigen geïnformeerd over IPS en op welke wijze dit binnen een RIBW’s geïmplementeerd kan worden.  IPS wordt de laatste jaren steeds meer succesvol geïmplementeerd binnen RIBW’s. Er zijn op dit moment 4 Ribw’s die met IPS werken.

Bekostiging en ervaringen

Naast een toelichting op IPS werd er stilgestaan bij de bekostiging van IPS door Klaas Pieter Derks van UWV en bij ervaringen vanuit Kwintes, Lister, Ribw  RIBW Nijmegen & Rivierenland  en Stichting Anton Constandse. De belangstelling voor de bijeenkomst was goed. Er waren 25 belangstellenden waaronder een aantal organisaties die zich op IPS oriënteren als methode om mee te gaan werken. De verhalen uit de praktijk waren erg boeiend. Naast veel enthousiasme over het werken met IPS en de mooie resultaten werd er ook stilgestaan bij de soms moeizame bekostiging van IPS en het modelgetrouw werken met IPS binnen een Ribw.

Op de website van de RIBW Alliantie  staat een artikel n.a.v. de IPS-bijeenkomst van 3 oktober jl. Hier kun u ook de presentaties downloaden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 3