Home > Nieuws > Artikel over IPS in Nederland verschenen

Artikel over IPS in Nederland verschenen

21 juni 2019

Onlangs verscheen in Psychiatric Rehabilitation Journal een artikel over IPS in Nederland. Het gaat over hoe IPS in de arbeidsre-integratieprogramma’s voor mensen met ernstige psychische aandoeningen opgenomen is, wat de stand van zaken is en welke ontwikkelingen er op dit gebied zijn. Dit artikel is onderdeel van een reeks artikelen over IPS in verschillende landen.

Het artikel is geschreven op basis van bestaande literatuur en data over de uitvoering van IPS in Nederland. Het artikel geeft inzicht in de wetenschappelijke onderbouwing, de implementatie van IPS, beperkende en stimulerende factoren voor verdere ontwikkeling. Geconcludeerd wordt dat IPS een succes is, maar dat het nog veel inspanning zal vergen om IPS breder bekend te maken, en toegankelijk voor meer doelgroepen en in andere settings.

Lees het artikel:

Weeghel, Jaap van, Bergmans, Cris, Couwenbergh, Christianne, Michon, Harry, Winter, Lars de. Individual placement and support in the Netherlands: Past, present, and future directions. Psychiatric Rehabilitation Journal, Jun 17 2019

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 1 =