Home > Casus > Dhr. Lion

Dhr. Lion

20 januari 2017

De veertigjarige Lion heeft tien jaar geleden voor het laatst gewerkt en heeft na vier maanden in het IPS-traject een baan! Lees het mooie verhaal van Lion.

Op en af

Lion heeft als twintiger schoonmaakwerk gedaan en heeft korte tijd op Schiphol gewerkt, maar dit was niet het werk wat hij graag wilde doen. Op Schiphol kan hij niet meer solliciteren omdat hij geen Verklaring Omtrent Gedrag kon verkrijgen, dus terugkeren naar dit werkveld was geen optie. Nadat hij eind van zijn tienerjaren psychotisch werd, is het op en af gegaan met Lion, soms krabbelde hij even op en zocht hij werk. Maar wanneer hij stopte met het gebruik van zijn medicijnen, ging het al gauw weer veel slechter met Lion en kwamen zijn psychotische klachten terug. Hij verloor zijn baan, vrienden en belandde zo nu en dan in de gevangenis.

Pakketjes

De afgelopen tien jaar is de psychiatrische toestand van Lion stabiel. Hij geeft aan een werkwens te hebben en wordt door zijn behandelaar doorgestuurd naar IPS. Lion zou graag koerier willen worden, hij vindt autorijden leuk en vertelt dit ook goed te kunnen. Binnen vier maanden heeft Lion een baan als koerier voor een bedrijf waar hij pakketjes rondbrengt. Hij werkt elke middag tot aan het begin van de avond. Dit zijn de perfecte werktijden voor hem omdat hij ’s ochtends meestal wat langer nodig heeft om op te starten. Lion start met een proefperiode van twee maanden en hij krijgt daarna een halfjaarcontract aangeboden.

Meer ‘gewoon’

Lion is inmiddels al een halfjaar aan het werk. Lion vertelt veel baat aan het werkritme te hebben, zijn weekend weer meer te waarderen, iets te vertellen hebben aan de mensen om hem heen en het gevoel te hebben iets te betekenen. Daarnaast vertelt Lion dat hij zich meer ‘gewoon’ voelt, gewoon net als ieder ander. Het financiële aspect wat veelal ook belangrijk is in werk, speelt bij Lion zelfs nog een ondergeschikte rol. Dit komt door de schuldsanering waar hij nu nog in zit. Hierdoor ziet hij nu nog geen directe verbetering in zijn inkomsten. Maar hij werkt aan zijn gestelde doel in de toekomst: meer inkomen en op eigen kracht binnen gehaald!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 33 = 40