Home > Blog > Stephanie Pieket Weeserik: No one expected me. Everything awaited me

Stephanie Pieket Weeserik: No one expected me. Everything awaited me

24 april 2017

tumblr_o7a3hmZqMC1v1nkhyo2_1280“No one expected me. Everything awaited me.” Patty Smith
Deze quote heb ik ooit gelezen op de achterkant van een tweedehands fotoboek van Patti Smith en is stevig blijven hangen in mijn geheugen. Ik moest er aan denken toen onlangs een klant mij vroeg; ..’denk je dat er iémand op mij zit te wachten ?…’. Ik vond het een interessante vraag en nam even de tijd na te denken over mijn antwoord. Om meteen en alleen te reageren met een wedervraag vond ik op dat moment flauw. In en áchter de vraag zat voor mijn gevoel wel veel meer. Ik zei: ..’ja, ik denk dat er iemand op jou zit te wachten. En misschien ben jij dat zelf wel ?’…
De vraag is of je de overtuiging hebt dat jij moet worden uitgenodigd deel te nemen aan iets of dat jij zelf de kans en ruimte ziet, neemt, pakt, vindt en dúrft te nemen om iets te gaan doen waar je achter staat. Waar nodig je jezelf voor uit ? Iets waarvan je weet dat je ervan kan genieten, dat het gezond voor je is, dat je er blij van wordt.
Zo vind ik ‘zin hebben’ (of juist niet) ook zo’n mooie uitdrukking: zin heb je niet, dat geef jij zelf aan iets. En als je dat doet dan wordt iets zinvol. En komt het in de buurt van zingeving. Jouw eigen unieke eigendom. En dat is overigens ook weer te delen.
Ik ga terug naar de kern van deze blog: niemand verwachtte mij, alles wachtte op mij. Wat ik zeggen wil is dit: in de beweging worden mogelijkheden zichtbaar. Door zo onbevangen, onbevooroordeeld en zo min mogelijk gericht op op voorhand verwacht of beoogd resultaat rond te kijken en contact aan te gaan ontstaan de meeste mogelijkheden. Als je ze ziet. Dan kun je voorbijgaan aan de verwachting. Jijzelf wacht dan ook niet meer, je bent immers in beweging. De plek volgt dan veelal ook.

Stephanie Pieket Weeserik is IPS-jobcoach bij WIJ 3.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 89 = 98