Home > Blog > Peter van Duppen en Karien Leermakers: Bezoek Informatiemarkt MIX & Match Amsterdam

Peter van Duppen en Karien Leermakers: Bezoek Informatiemarkt MIX & Match Amsterdam

11 april 2019

Wij, Peter van Duppen en Karien Leermakers zijn samen met Chantal Verhagen naar de informatiemarkt MIX & Match in Amsterdam geweest op 28 maart. Wij werken bij Reinier van Arkel GGZ in Den Bosch- Vught e.o. en zijn pas gestart met een IPS-team. Wij gingen ervaring opdoen, kennis vergaren en delen want we willen zelf ook graag een soortgelijke bijeenkomst organiseren. Een markt waar werkgevers , belangstellenden, IPS-klanten/werkzoekende  en hun netwerk elkaar ontmoeten en kennis kunnen maken met de IPS-methodiek.

Pitchen

Wat we erg leuk vonden was de diversiteit en hoeveelheid van betrokkenen zoals Phrenos, gemeente Amsterdam, UWV, MFHA, Roads, Arkin, Sociale Werkkoepel Amsterdam, uitzendbureaus, werkgevers, CV dokter etc. etc. Te veel om op te noemen……
Toen we binnen kwamen werden we zeer hartelijk ontvangen en onze badges lagen al klaar. We waren verrast door het bijzondere gebouw, een oude school, met zijn speciale sfeer. Zeer laagdrempelig, midden in de wijk en uitnodigend om een dergelijke informatiemarkt te organiseren. Bij binnenkomst was er net een Pitch workshop gestart. We hoorden later in de middag dat er ook al concrete contacten gelegd waren. Wat hierbij opviel was de mogelijkheid om een vaste gastspreker, als je dit zelf niet durfde, jouw Pitch te laten verzorgen. Het Pitchen riep voor een deelnemer direct vragen op (b.v. op het gebied van een Wajong uitkering) en hij werd ter plekke gekoppeld aan een Wajong specialist, een tafel verderop.
In dezelfde ruimte kon men ook in gesprek over je CV aan de CV tafel. Kortom het aanbod hier was voor alle aanwezigen praktisch, concreet en uitnodigend.

Informatiemarkt

Een lokaal verderop was de Informatiemarkt. Peter ging als MHFA-trainer in gesprek met een collega uit Amsterdam die ook de MHFA-training aanbiedt, omdat deze training ook van belang is voor toekomstige IPS-werkgevers. Karien had snel aansluiting gevonden bij de IPS en herstel informatie kraam van Phrenos. Vooral omdat Karien betrokken is bij de verandering van een maatschappelijk steunpunt naar een herstelacademie door ervaringsdeskundigen. Hierover  hadden we een heel fijn gesprek met Kristien Harmsen en werden later uitgenodigd voor het schrijven van deze blog.
Na afloop hebben we ook nog een leuk gesprek gehad met Annemarie Klip (Projectmanager gemeente Amsterdam) en zijn geïnspireerd naar Brabant teruggereisd. Gelukkig kwamen we in een file en konden dus nog lang nagenieten en filosoferen.
We doen ons best om jullie tussentijds op de hoogte te houden van al onze ontwikkelingen op het gebied van IPS en het opzetten van de Herstelacademie.

Groetjes Peter en Karien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 − = 52