Home > Blog > Milie Schweitzer: de goeroe van de campus

Milie Schweitzer: de goeroe van de campus

20 april 2017

Michael komt trots met zijn werkkleding bij mij op kantoor voor onze afspraak. Sinds vandaag heeft hij een pas waarmee hij toegang krijgt tot alle ruimtes. Voor hem is dit het bewijs dat hij er bij hoort. Deze pas geeft hem meer gevoel van urgentie dan zijn contract.
Michael zat tot voor kort thuis met een uitkering en een levensverhaal zo buitengewoon dat je er een boek over kan schrijven. Door zijn verhaal besefte ik al meteen dat deze man speciaal en sterk moest zijn.
Dikwijls heeft men het idee dat mensen met een psychische aandoening kwetsbaar zijn. Michael is het levende bewijs waardoor ik denk dat het tegenovergestelde waar is. Ondanks zijn psychische aandoening, heeft hij hoop, blijft hij optimistisch en gaat hij er elke dag weer voor. Naar mijn mening is hij zoveel krachtiger dan iedere andere doorsnee persoon en kunnen een hele hoop mensen van hem leren.
Michael werkt op een universiteitscampus als parkeercoach. Hij rangeert de fietsen op de juiste plek en spreekt studenten en docenten aan wanneer zij hun fiets verkeerd stallen. Hij helpt mensen hun fiets terug te vinden, of uit het rek te krijgen wanneer zij vloekend hun remkabel stuk trekken. Hier moet hij om lachen, want het blijkt dat hij niet de enige is die hardop tegen zichzelf praat. Hij verbaast zich over hoe druk de studenten zich kunnen maken. Zo sprak hij een jongeman die de kriebels had voor zijn tentamen en gaf hem misschien wel het beste advies ooit. ‘Alles wat je moet weten, weet je al, het staat in de boeken die je las. Je hoeft alleen maar zelfverzekerd te zijn, met rust naar de vragen te kijken en logisch na te denken.’ De jongen haalde zijn tentamen. Michael zegt dat ze sindsdien geregeld een praatje maken en noemt hem zijn nieuwe jonge vriend.
Zijn werkgever is heel erg blij met Michael als aanwinst in zijn team. En Michael is zelf ook heel blij met zijn nieuwe baan: hij is buiten, beweegt en is in contact met mensen. De ideale match!

Milie Schweitzer
(Werkzaam bij Roads, onderdeel van Arkin, Amsterdam)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 1