Home > Blog > Leen Verzendaal: IPS = nooit te veel

Leen Verzendaal: IPS = nooit te veel

25 april 2017

https://www.samenvoordeklant.nl/nieuws/landelijke-informatiemiddag-impuls-regionale-samenwerking-ggz-en-werk-inkomen

Even klikken op de link maakt duidelijk dat dit een bijeenkomst was, bedoeld om samenwerking tussen de gemeentelijke afdelingen werk en inkomen en regionale ggz-instellingen te stimuleren. Plannen bedenken, samenwerking zoeken met als uitgangspunt het beste te bewerkstelligen voor de klant.  Er is zelfs per arbeidsmarktregio een behoorlijk geldbedrag beschikbaar om e.e.a. te stimuleren en te faciliteren.

Een blog beginnen met een link naar een evenement in het (recente) verleden, lijkt niet zo praktisch, je kan je niet meer opgeven ofzo. En inderdaad, praktisch is het zeker niet. Die dag houdt mij echter nog steeds bezig. Niet dat ik in paniek wakker word, mijn heil zoek in Netflix-marathons of de concentratie op het werk te wensen overlaat, nee dat niet. Toch, ergens sluimerend in het half onderbewuste broeit het. Niet de presentaties, de workshops of de aanwezigen maar meer de “wandelgangen-geluiden”. Bij het in-en-uit-lopen van de workshop-ruimten, bij de koffiecorner. Juist dáar waar de gesprekken informeel worden.

Leen verzendaalOnder de aanwezigen uiteraard en gelukkig, veel vertegenwoordigers van gemeenten. Van beleidmakers tot uitvoerders, jarenlange ervaring. Een belangrijk thema op deze dag was IPS, het moge duidelijk zijn dat ik dit als IPS-er volkomen terecht vind. Cijfers en verhalen tonen aan dat IPS werkt. Tegelijkertijd bekroop mij, luisterend in die wandelgangen, het gevoel dat “wij” van IPS wat over-exposed zijn. Van verschillende kanten hoorde ik commentaren als; “IPS is toch niet het enige? Wij werken al jaren met (naam van een methode, bedrijf, organisatie) en dat gaat heel goed. Het is net of er niets anders is.”  Zelf heb ik dan erg de neiging om met eerder genoemde pro-IPS argumenten in gedachte, een antwoord te beginnen met; “ja, maar…….”
‘Ja maar’ is een slecht begin van een antwoord. Ik heb me dan ook maar beperkt tot het citeren van één van mijn IPS kandidaten. “Afgelopen jaar ben ik twee keer opgenomen en toch start ik volgende week als logistiek medewerker en in september ga ik weer naar school. Eindelijk iets anders om mee bezig te zijn.”

Leen Verzendaal,  REAKT,  IPS-er VIP-team Dijk en Duin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

61 − = 57