Home > Blog > Milie Schweitzer: IPS guerrillaclub

Milie Schweitzer: IPS guerrillaclub

16 december 2016

Sinds twee jaar werk ik als IPS’er en in die tijd heb ik als verse starter een hoop zien veranderen. Voor mij was IPS destijds een gewaagde en exotische term, overgewaaid vanuit Amerika ‘land of opportunity’.
In een achterkamer in Amsterdam kwamen we met een enthousiast team samen en spraken over het toepassen van deze methode in ons werk. Het management was nog voorzichtig door de gebrekkige financiering, maar wij gingen over tot muiterij doopten ons tot de IPS guerrillaclub.
Het werk als IPS’er blijkt inderdaad een spannend vak. Er is lef voor nodig, want zowel de ggz als de ondernemers in Nederland worden er door uitgedaagd om vooroordelen te doorbreken.
Sinds het afgelopen jaar staan de gemeente Amsterdam en het UWV achter ons, wat maakt dat wij een hoop werkwensen kunnen waarmaken. De guerillaclub is uitgegroeid tot een belangrijk punt op de agenda van de organisatie en ons team is uitgegroeid tot het grootste IPS-team van Nederland.
Om in Nederland een inclusieve samenleving te krijgen zal er nog een hoop moeten gebeuren. Maar ik ben hoopvol dat IPS, met zijn krachtige individuele successen, een verandering teweeg zal brengen op de kijk van mogelijkheden van mensen die ontzettend graag willen deelnemen aan de maatschappij maar die wij buitenboord hebben gezet.

Milie Schweitzer
Werkzaam bij Roads, onderdeel van Arkin, Amsterdam

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 4