Home > Blog > Alice Goulding: Blij worden van enthousiaste en gemotiveerde deelnemers

Alice Goulding: Blij worden van enthousiaste en gemotiveerde deelnemers

2 februari 2017

Dit keer een wat kortere blog. Net terug van een zonvakantie waar ik helemaal tot rust ben gekomen en energie heb opgedaan voor het nieuwe jaar. En beseffen wat ik eigenlijk voor een leuke baan heb, ondanks productienormen vanuit de organisatie, waar soms wel heel veel van je wordt verwacht, werken in iets te veel teams met meer mensen in je caseload dan werkbaar is, maar niet anders kan vanwege te weinig personeel. En zo kan ik nog wel een aantal puntjes noemen, waarom ik zo toe was aan een relaxvakantie waar niets moet en alles mag. Daar liggend op het strand denkend dat ik zonder betaalde baan, zulke reisjes echt niet kon maken. En dagdromend over dat ik dat mijn cliënten ook graag zou gunnen. Mensen die graag willen werken, de wens hebben gewoon mee te kunnen doen in de maatschappij, niet afhankelijk van uitkering zijn en naast hun vaste lasten, ook eens wat over houden voor een vakantie. Dat is mijn baan mensen helpen om een stukje dichterbij hun wens naar betaald werk te kunnen helpen.

Want wat is het toch fijn als je gemotiveerde en enthousiaste deelnemers in je caseload hebt. Mensen die ondanks alles de moed om betaald werk te vinden nog niet hebben opgegeven, die gesteund worden door hun partner en hun omgeving, afspraken netjes nakomen en met iedere huiswerk opdracht die je ze meegeeft de volgende keer netjes afgevinkt terug komen, omdat ze zo graag willen. Bestaan deze mensen binnen de EPA (ernstig psychiatrische aandoening) doelgroep? Ja, gelukkig wel.
Deze mensen zorgen ervoor dat ik het werk als IPS trajectbegeleidster nog altijd erg leuk vind om te doen. Ik probeer dan ook meestal een balans te vinden in mijn agenda, dat ik na een moeizamere casus, waar vooral de deelnemer denkt dat het allemaal erg makkelijk gaat, omdat jij het wel even voor hem regelt, een leuk vlot lopend traject plaats. Maar ook dit blijft interessant en vind ik het een uitdaging om dit ook te laten slagen. De meeste mensen hebben de wens om betaald werk te kunnen verrichten, of dat uiteindelijk lukt dat wil ik graag samen met hen onderzoeken. Er zal in ieder geval altijd genoeg werk aan de winkel zijn.

Alice Goulding is sinds februari 2014 IPS-trajectbegeleider bij ggz-instelling Mondriaan Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

86 − 77 =