Home > Agenda > Webinar 21 maart van 11.00 – 12.00 uur over IPS onderzoekssubsidie voor mensen met CMD

Webinar 21 maart van 11.00 – 12.00 uur over IPS onderzoekssubsidie voor mensen met CMD

21 maart 2019

Op donderdag 21 maart van 11.00 – 12.00 uur organiseert de Programmaraad een webinar waarin de deelnemers alle ins- en outs krijgen over de regeling en ook de gelegenheid hebben om vragen te stellen.

Vanaf 1 mei 2019 (of mogelijk eerder) treedt een nieuwe ministeriële regeling in werking om Individuele Plaatsing en Steun ook beschikbaar te maken voor mensen met zogenoemde Common Mental Disorders (CMD, lichtere psychische aandoeningen). De aanvraagperiode loopt van 1 mei (of mogelijk eerder) t/m 29 november 2019.

Het ministerie van SZW stelt een subsidie beschikbaar waarmee 200 trajecten kunnen worden uitgevoerd voor deze CMD doelgroep. De duur van deze IPS-trajecten is twee jaar, met de mogelijkheid van verlenging met één jaar. Ook personen voor wie gemeenten verantwoordelijk zijn kunnen in aanmerking komen voor een IPS-traject. Ggz-instellingen kunnen voor deze personen subsidie aanvragen bij UWV. Om cliënten uit zo veel mogelijk verschillende gemeenten in aanmerking te kunnen brengen voor een IPS-traject, is het aantal toe te kennen IPS-trajecten beperkt tot 5 trajecten per gemeente.

Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 6 = 3